Ruladă de porc cu mazăre si gogosari murati
PrinteazaRuladă de porc cu mazăre si gogosari murati din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, mazare, morcovi, patrunjel, oua, sare, piper sfecla rosie si gogosari murati.
- un kg muschi de porc
- 300 g ciuperci
- doua cepe
- doi catei de usturoi
- pasta de tomate
- 500 ml vin alb sec
- 400 g mazare congelata
- 200 g morcovi baby
- patrunjel
- doua oua
- sare
- piper
- sfecla rosie
- gogosari murati
Mod de preparare:
Muşchiul de porc se taie sub formă de foaie. Se condimentează, se rulează şi se introduce la rece. O ceapă şi usturoiul se toacă mărunt. Ciupercile se toacă şi se pun lângă ceapă. Se încinge puţin ulei, se călesc patru morcovi, ceapa şi usturoiul, se adaugă ciupercile şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Se lasă să se răcească, se adaugă ouăle, sare şi piper după gust şi pătrunjel tocat. Se adaugă o lingură cu .pastă de tomate, se amestecă totul şi se întinde compoziţia pe foaia de carne. Se rulează, se leagă cu o aţă ca să nu se desfacă la copt şi se aşază într-o tavă adâncă.
Se toarnă o cană cu apă, vinul, puţin ulei şi se condimentează. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Morcovii rămaşi şi mazărea se fierb separat, se călesc în ulei încins împreună cu ceapa rămasă, se toarna putina apa, se condimenteaza si se fierb zece minute.
Legumele se servesc alaturi de rulada de carne cu salata de sfecla rosie sau gogosari murati.
Ruladă de porc cu mazăre si gogosari murati
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee ca mai aveam o bucata de porc prin frigider