Rulada de porc in stil italian

Printeaza

Rulada de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt, ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa.

Ingrediente:Rulada_de_porc_in_stil_italian

  • 1,6 kg pulpa de porc
  • rozmarin tocat
  • 2 linguri cimbru
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura seminte chimen
  • 50 g crutoane
  • 50 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 dovlecei (circa 600 g)
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit cu lama lungă se face o gaură în bucata de carne, de cca 5 cm diametru. Ierburile se amestecă cu coa­ja rasă de lămâie, chimenul, crutoanele măcinate, parmezanul, untul, oul, sarea şi piperul. Cu pasta obţinută se umple bucata de carne, se dă cu sare şi piper.

Se încing 2 linguri de ulei şi căleşte rulada, cât să se rume­nească puţin, apoi se lasă 4 ore la cuptor, la foc mic (se stropeşte cu apă din când în când).

Dovleceii se spală, se taie în două pe lungime, apoi în felii, iar ceapa se taie inele.

Inainte cu 15 minute de a se scoate carnea de la cuptor, se călesc în ulei încins, 5 minute, amestecându-se.

Carnea se taie felii şi se serveşte cu legumele călite.

Rulada de porc in stil italian

Rulada_de_porc_in_stil_italian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.