Rulada de pui cu sos de mure
PrinteazaO reteta de rulada cu piept de pui si bacon, branza cu mucegai, smantana, oua, pesmet, faina, cocaze rosii, frisca, sare, piper, ulei, salata verde si sos de mure.
- 4 piepturi de pui
- 8 felii de bacon
- 8 felii de brânză cu mucegai
- două linguri de smântână
- 3 ouă
- 150 g pesmet
- 50 g făină
- 200 g mure
- 100 g coacăze roşii
- 250 ml frişca
- sare
- piper
- ulei
- salată verde
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun ouăle, smântână, sarea şi piperul. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se bat uşor cu ciocanul de şniţele, ca să capete aspectul unor foi.
Se ung pe o parte cu pastă din castron, se condimentează, se aşază în mijloc feliile de bacon şi cele de brânză. Se rulează, se trec prin compoziţia din castron, apoi prin pesmetul amestecat cu făină.
Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se păstrează la cald într-un castron. Intr-un bol se pun frişca şi murele spălate, se pasează cu un blender şi compoziţia se lasă într-un castron.
Salata verde se rupe bucăţele, se amestecă bine cu coacăzele spălate şi se serveşte alături de rulada de pui feliată şi de sosul de mure. Ruladele se pot pregati si la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Poftă bună!