Rulada de pui umpluta cu dovlecei
Printeaza
O reteta gustoasa de rulada de pui umpluta cu dovlecei, ceapa, oua, paine, sare, piper, smantana, pesmet, unt si verdeata.
- 800 g carne tocată de pui
- 2-3 cepe
- 2-3 ouă
- miezul de la 1-2 felii de pâine
- 4 dovlecei cu coaja verde
- sare
- piper
- o cutie smântână
- 4 linguri pesmet
- unt
- verdeaţă pentru ornat
Mod de preparare:
Se pun într-un bol, carnea tocată, ceapa tocată mărunt, miezul de pâine, ouăle şi se amestecă bine, până se obţine o pastă de came bine legată. Se taie o bucată de hârtie pentru copt, se unge cu unt şi se presară câteva linguri de pesmet.
Se pune compoziţia de carne şi se aranjează foaia de ruladă uniform, pentru a putea fi umplută.
Se curăţă dovleceii de codiţe, se spală în câteva ape, se şterg şi se taie bucăţi foarte fine şi subţiri, apoi se scurg de zeamă, se amestecă cu sare şi cu smântână. Compoziţia obţinută se toarnă peste cea de carne şi se întinde uniform.
Rulada se aranjază astfel încât să fie egală pe toate părţile, se împachetează, se aşază în tavă şi apoi se bagă în cuptorul încins. Ca să nu se ardă, se acoperă cu hârtia pentru copt şi se lasă în cuptor. Se serveşte caldă sau rece, cu diverse garnituri.
Pofta buna!