Rulada de vita cu verdeturi in foitaj
PrinteazaRulada de vita cu verdeturi in foitaj din: muschi de vita, leurda, ceapa, usturoi verde, ceapa verde, nuci, aluat, ulei, ou, vin, miere, sare, piper si scortisoara.
- muschi de vita, bcuata intreaga
- 4-5 legaturi leurda
- 2 cepe
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- 250 g nuci pisate
- 500 g aluat foitaj
- 4 linguri ulei
- 1 ou pentru uns deasupra
- 500 ml vin aromat
- 1 lingura miere
- sare
- piper
- scortisoara
Mod de preparare:
Prăjiţi muşchiul într-o tigaie, în ulei, întorcându-l din când în când, pentru a se rumeni uniform pe toate părţile. Turnaţi în vas vinul (muşchiul trebuie să fie acoperit până la jumătate în vin), acoperiţi vasul şi fierbeţi până când scade vinul (întoarceţi carnea de mai multe ori pentru a se înmuia peste tot). Când vinul a scăzut, opriţi focul şi lăsaţi carnea în vasul acoperit.
Tocaţi cât mai mărunt ceapa, ceapa verde, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Presăraţi-le cu sare şi piper. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi nucile pisate, mierea şi un praf de scorţişoară. Mai ţineţi vasul pe foc 5 minute, amestecaţi, apoi opriţi focul.
Intindeţi o foaie din aluat (păstraţi o bucăţică de aluat pentru omare), turnaţi deasupra amestecul de ceapă, nuci şi usturoi, după ce s-a răcit, înţepaţi cu o furculiţă muşchiul rece şi înfăşuraţi-l în foi de leurdă. Puneţi-l la o margine a foii de aluat şi înfăşuraţi-l, având grijă să nu risipiţi umplutura cu nuci.
Din aluatul oprit faceţi un sul cu care ornaţi partea de deasupra a ruladei. Ungeţi rulada cu ou bătut şi puneţi-o într-o tavă pe hârtie de copt. Coaceţi-o la foc potrivit, cel puţin 50 de minute. Lăsaţi-o să se răcească 10-15 minute înainte de a o tăia în felii.
Rulada de vita cu verdeturi in foitaj
Pofta buna!
Foarte bine arata rulada