Rulada de iepure
PrinteazaO reteta de rulada de iepure din: pulpa de iepure, mustar de dijon, sare, piper, sunca de pui, patrunjel, ulei si supa de legume.
- 600 g pulpa de iepure fara os
- 1 lingura mustar de Dijon
- sare
- piper asortat pisat
- 4 felii sunca de pui
- 4 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura ulei
- 350 ml supa de legume
Mod de preparare:
Se bate carnea cu bătătorul de şniţele. Se sărează, se piperează şi se unge cu muştar, cu pensula Se presară pătrunjel şi se acoperă cu 1 -2 felii de şuncă. Se rulează carnea şi se înfăşoară cu restul de fetii de şuncă. Se fixează rulada cu cleme sau aţă şi se prăjeşte în ulei încins, într-o tigaie de teflon, de jur- împrejur.
Se aşază rulada în tavă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace înăbuşit 50 min., în cuptorul încins la 190 °C. Apoi se reduce focul din cuptor la 180 °C, se îndepărtează folia şi se mai coace rulada 15 min., ca să prindă culoare.
Se scoate din cuptor şi se dezleagă. La zeama din tavă se adaugă supă, sare şi piper şi se dă într-un clocot. Se serveşte cu ruladă.
Rulada de iepure
Pofta buna!