Ruladă cu legume in foi de varza
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu legume in foi de varza din: varza, cartofi, unt, parmezan, ou, spanac, nucsoara, morcov, sare, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de varza si morcovi.
- 1 varză mică creaţă
- 4 cartofi mari
- 50 g unt
- 8 linguri parmezan
- 1 ou
- 250 g spanac congelat
- 1 morcov
- nucşoară
- sare
pentru dressing:
- 1/2lămâie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru decor:
- frunze de varză
- fâşii de morcov
Mod de preparare:
Indepărtează frunzele mai tari de la exteriorul verzei, spal-o, desfa frunzele şi opăreşte-le în apă clocotită. Scurge-le, zvântă-le şi formează din ele un dreptunghi, suprapunându-le parţial.
Fierbe cartofii, pasează-i şi pune-i într-o cratiţă împreună cu 30 g de unt. Adaugă sare, după gust, amestecă şi pune vasul la foc mic. Adaugă parmezanul, nucşoară rasă, după gust, şi amestecă permanent până când se omogenizează bine. Pune oul şi amestecă până se încorporează.
Opăreşte câteva minute spanacul, toacă-l, sărează-l, după gust, şi căleşte-l în untul topit rămas până când scade tot lichidul. Fierbe morcovul curăţat într-o cantitate mică de apă şi scurge-l. Intinde piureul de cartofi peste dreptunghiul din foi de varză, pune pe mijloc spanacul şi aşază în centru (pe lungime) morcovul.
Rulează dreptunghiul de varză strâns în jurul umpluturii, înveleşte rulada în folie de aluminiu şi pune-o în frigider 2 ore.
Intre timp, prepară dressingul: pune într-un castronel uleiul, zeama de lămâie şi un praf de sare şi amestecă-le bine cu telul. Scoate rulada din frigider şi îndepărtează folia de aluminiu. Taie-o felii, aranjează-le pe farfurii şi toarnă peste ele puţin dressing. Decorează, după fantezie, cu bucăţi de frun¬ze de varză opărite şi cu fâşiuţe de morcov.
Ruladă cu legume in foi de varza
Pofta buna!