Rulada invelita in paine
PrinteazaO reteta simpla de rulada invelita in paine din: pulpa de vita, oua, chifla, parmezan, faina, ulei extravirgin de masline, suc de lamaie, telina, usturoi, sare si piper negru.
- 800 g pulpă de vită, tocată
- 2 ouă
- 1 chiflă
- 1 baghetă
- 80 g parmezan ras
- 60 g făină
- 10 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 2 dl lapte suc de lămâie
- 60 g pătrunjel
- 3 tulpini de telină
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi şi tocaţi 40 g de pătrunjel. Spălaţi şi tăiaţi cubuleţe tulpina de ţelină. Scoateţi din chiflă miezul şi înmuiaţi-l în lapte, apoi stoarceţi-l bine cu mâna. Amestecaţi aceste ingrediente cu carnea, parmezanul şi cu un ou; potriviţi de sare şi de piper.
Cu această compoziţie faceţi un rulou, treceţi-l prin făină şi rumeniţi-l în patru linguri de ulei, răsucindu-l uşor cu o paletă de lemn. Puneţi ruloul într-o tavă şi băgaţi-l în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, circa 35 de minute, având grijă să întoarceţi carnea pe la jumătatea timpului de preparare. Intr-un castronel, turnaţi laptele rămas şi cel de al doilea ou şi bateţi cu o furculiţă.
Scoateţi ruloul din cuptor. Tăiaţi felii destul de subţiri bagheta, înmuiaţi-o în compoziţia de lapte şi ou, apoi aşezaţi feliile pe ruloul de carne, potrivindu-le suprapuse şi lipindu-le bine de carne şi pe laturi. Daţi din nou la cuptor circa 10 minute şi, ca să obţineţi o crustă aurie şi crocantă, aprindeţi grillul şi prelungiţi timpul de coacere încă 4-5 minuje.
Spălaţi şi tocaţi fin pătrunjelul şi ţelina care v-au rămas. într-un castronel, bateţi uleiul cu sucul de lămâie şi cu tocătura de pătrunjel şi de ţelină. Potriviţi de sare şi de piper. Aşezaţi pe un platou oval ruloul, tăiaţi-l felii şi serviţi-l cu sosul pregătit.
Rulada invelita in paine
Poftă bună!