Ruladă de pasăre
PrinteazaO reteta de rulada de pasare din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, branza feta, tarhon, piept de pasare, sare si piper.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 100 g spanac congelat
- 80 g branza feta
- 3 fire tarhon
- 1 piept mare de pasare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc într-o lingură de ulei. Se adaugă apoi spanacul şi se lasă să se decongeleze. In final, se adaugă tarhonul tocat, brânza tăiată cuburi, se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 190 °C.
Se aşază carnea pe o bucată de hârtie de copt. Carnea din partea de sus a pieptului se desprinde cu un cuţit şi se deschide spre lateral, astfel încât să acopere uniform pielea. Se bate uşor cu bătătorul pentru şniţele, se sărează şi se piperează. Se repartizează umplutura de spanac pe bucata de carne şi se rulează începând cu pieptul; se leagă.
Intr-o tigaie se încinge restul de ulei şi se prăjeşte rulada pe toate părţile; se rumeneşte. Se aşază apoi într-o cratiţă şi se toarnă 100 ml de apă. Se coace la cuptor 40 minute. Dacă este necesar, se stropeşte cu apă şi în timpul coacerii.
Se scoate rulada din cuptor şi se lasă să se odihnească puţin. Se completează sosul din tavă cu100 ml apă şi se lasă să fiarbă cca 3 min. Se taie rulada felii şi se serveşte stropită cu sos.
Ruladă de pasăre
Pofta buna!