Rulada savuroasa cu ciocolata
PrinteazaRulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac.
- 4 oua
- 200 g ciocolata
- 125 ml frisca lichida
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 4 linguri zahar pudra
- sare
pentru crema:
- 200 g ciocolata
- 250 g unt
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 200 g zahar
- 2-3 linguri coniac
pentru glazura:
- 50 g ciocolata
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se adaugă frişca şi se lasă să se răcorească treptat. Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile cu un praf de sare, ciocolata topită şi, la final, făina şi cacaua. Se întinde compoziţia în tava cu hârtie pentru copt şi se coace la foc mediu.
Se scoate şi se rulează într-un prosop de bucătărie umezit. Se prepară crema din zahăr, gălbenuşuri şi laptele fierbinte. Se fierbe şi, după ce s-a legat, se răceşte.
Se freacă untul, se adaugă ciocolata topită, crema fiartă şi coniacul. Se umple foaia cu cremă, se rulează şi se glazurează cu ciocolată topită.
Rulada savuroasa cu ciocolata
Pofta buna!