Rulade de curcan cu fasole verde
PrinteazaO reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de pasare si unt.
- 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g fiecare)
- 20 pastai de fasole verde
- 12-16 felii de bacon
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 1 catel de usturoi
- 250 ml supa de pasare
- putin unt
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se bate; se sărează şi se pipereaza. Pe fiecare felie se aşază câte 5 păstăi de fasole verde şi se rulează. Fiecare ruladă se înfăşoară în 3-4 felii de bacon şi se fixează cu scobitori.
Ruladele se prăjesc într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Se toacă usturoiul şi ceapa. Ruladele se scot din tigaie şi se aşază într-o tavă, se adaugă ceapă şi usturoi, se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se coc 25 min. în cuptorul încins la 190 °C. Eventual se stropesc cu supă. Se scot ruladele din cuptor şi se înfăşoară în folie de aluminiu; se păstrează la cald.
Se pasează sosul din tavă şi se mai dă într-un clocot. Se adaugă şi restul de supă şi se lasă să dea în clocot; apoi se adaugă unt, sare şi piper. Ruladele se repartizează pe farfurii şi se stropesc cu sos; se servesc cu o garnitură de cartofi fierţi sau preparaţi la cuptor.
Rulade de curcan cu fasole verde
Pofta buna!