Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere
PrinteazaO reteta de rulade de curcan umplute cu ficatei si mere din: ficatei de pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, piept de curcan, bacon, salvie, ceapa, faina, supa si vermut.
- 250 g ficatei de pui
- 1 ceapa
- 3 mere
- 3 linguri ulei
- 2 linguri maghiran tocat
- sare
- piper
- 4 felii subtiri de piept de curcan (a circa 180 g)
- 4 felii de bacon
- 8 frunze de salvie
- 250 g ceapa
- 1 lingura faina
- 250 ml supa
- 100 ml vermut
Mod de preparare:
Se spala putin ficateii, se sterg si se idneparteaza eventuale pielite si zgarciuri. Se taie cubulete. Se toaca ceapa. Se decojesc merele; unul dintre ele se rade pe razatoare, celelalte se taie felii.
Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc ficateii circa 3 minute. Se adauga ceapa, marul ras si maghiranul, sare si piper si se mai prajesc 2 minute. Carnea se sareaza si se pipereaza; se unge cu compozitia de ficat si se ruleaza.
Se infasoara fiecare rulada in cate o felie de bacon si 1 frunza de salvie si se fixeaza. Se curata ceapa si se taie jumatati. Ruladele se prajesc de jur-imprejur in 2 linguri ulei incins; se adauga cepele, feliile de mere si restul de frunze de salvie.
Se prajesc putin impreuna. Se pudreaza cu faina. Se toarna supa si vermut; Se toarna supa si vermut; se lasa sa se inabuse ruladele circa 30 de minute.
Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere
Pofta buna!