Rulou cu piersici
PrinteazaO reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si frisca.
blat:
- 5 ouă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 120 g zahăr
- 125 g faină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 pacheţel zahăr vanilinat
umplutură:
- 400 g piersici (cutie)
- 125 g physalis
- sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 7 g g zahăr pudră
- 500 ml frişcă
- 3 pacheţele întăritor pentru frişcă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile şi presăraţi sarea. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul. Amestecaţi făina cu praful de copt şi încorporaţi-o împreună cu zahărul vanilinat în amestecul cu gălbenuş.
Adăugaţi şi spuma de albuşuri. Intindeţi uniform aluatul rezultat pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceţi-I 8-10 minute. După aceea, răsturnaţi-l pe un şervet de bucătărie umed, îndepărtaţi-i hârtia pentru copt şi rulaţi blatul cu ajutorul şervetului.
Lăsaţi-l apoi să se răcească. Scurgeţi piersicile şi îndepărtaţi coaja fructelor de physalis. Tăiaţi fructele mărunt şi amestecaţi-le cu sucul şi coaja de lămâie, apoi cu zahărul pudră. Bateţi frişca bine, adăugaţi treptat întăritorul pentru frişcă şi încorporaţi-o în amestecul de fructe.
Derulaţi blatul, întindeţi fructele cu frişcă şi lăsaţi o margine liberă. Rulaţi prăjitura şi lăsaţi-o o oră la rece. Presăraţi-o cu zahăr pudră.
Poftă bună!