Rulou de cotlet umplut cu sunca si cascaval
PrinteazaRulou de cotlet umplut cu sunca si cascaval din: cotlet, ardei rosu, ardei verde, ceapa rosie, usturoi, mustar, sunca, cascaval, sare, piper, rozmarin, oregano, rosie, ulei de masline, supa, vin alb, smantana.
- 1 cotlet fără os
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri muştar
- 3 felii subţiri de şuncă
- 3 felii de caşcaval tăiate subţire
- sare
- piper
Ingrediente pentru tavă:
- 1-2 crenguţe rozmarin
- 1-2 rămurele oregano sau altă verdeaţă
- 1 roşioară
- 1 ceapă roşie
- 2-3 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- 300 ml supă
Ingrediente pentru sos:
- 1 păhărel vin alb
- smântână pentru frişcă
Mod de preparare:
Toci ceapa, usturoiul şi bucăţile de ardei, apoi le amesteci cu muştarul. Cu această pastă ungi fâşia de carne, pe care o acoperi cu şuncă, urmată de caşcaval. Rulezi, apăsând puţin. Cu umplutura ce iese pe margini, ungi cu mâna rulada şi presari puţină sare şi piper.
Ungi un vas cu ulei de măsline, aşezi rulada, iar pe lângă ea roşioara şi ceapă tăiată în 4-5 bucăţi, usturoiul tăiat felii şi crenguţele de verdeaţă. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 250°C. Laşi să se rumenească rulada 10-15 minute, apoi o întorci pe partea cealaltă.
Laşi să se rumenească rulada şi pe această parte, tot 10-15 minute. Torni supa fierbinte deasupra şi laşi aşa vreo jumătate de oră. Stropeşti rulada din când în când cu sosul din tavă. Spre final, adaugi vinul şi smântână, după care mai laşi tava în cuptor 10-15 minute.
Serveşti ruloul cald, cu piure de cartofi.
Pofta buna!