Rulouri cu ardei şi caşcaval
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu: faina, apa, ulei, otet, ardei capia, cascaval, praz, ciuperci, morcov, smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- o lingură cu oţet
- 3 ardei capia
- 300 g caşcaval
- un fir de praz
- 100 g ciuperci
- un morcov
- 300 ml smântână
- doi căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Apa se amestecă împreună cu oţetul, 100 ml de ulei şi o jumătate de linguriţă cu sare. Se toarnă peste făină şi se frământă până se obţine un aluat elastic nelipicios, eventual mai adăugându-se puţină făină.
Intr-o cratiţă, se pun prazul şi morcovul, se călesc zece minute, apoi se adaugă ardeii şi ciupercile.
Se călesc până scade sosul format, se condimentează şi se lasă la răcit. Se întind foi subţiri de aluat, se suprapun câte două şi se presară compoziţia amestecată cu caşcaval ras.
Se rulează strâns, se taie bucăţi mai lungi şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit până devin aurii şi se scot pe un platou.
Pofta buna!