Rulouri cu branză şi mac
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua, seminte de mac, patrunjel.
Ingrediente:
- 150 ml lapte dulce
- 250 g făină
- o linguriţă cu zahăr tos
- o lingură cu ulei de măsline
- un sfert de linguriţă cu sare
- 40 g unt
- 200 g brânză de vaci
- 100 g brânză telemea
- 10 g drojdie
- 3 ouă
- o lingură cu seminţe de mac
- o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, apoi se amestecă bine cu sarea, zahărul tos şi uleiul de măsline. Se toarnă peste făina cernută, se frământă până rezultă un luat potrivit de tare şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Brânza de vaci se omogenizează cu brânza telemea, pătrunjelul tocat, două ouă şi un albuş. Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se unge cu crema de brânză şi se rulează.
Se taie bucăţi potrivit de mari, se aşază într-o tavă unsă şi presărată cu făină şi se lasă să crească zece minute. Se ung cu gălbenuş, se presară mac şi se introduc în cuptorul încins unde se lasă 15-20 de minute sau până devin aurii.
Pofta buna!