Rulouri cu branză şi mac

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua, seminte de mac, patrunjel.

Ingrediente:

  • 150 ml lapte dulce
  • 250 g făină
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • o lingură cu ulei de măsline
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • 40 g unt
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • 10 g drojdie
  • 3 ouă
  • o lingură cu se­minţe de mac
  • o legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, apoi se amestecă bine cu sarea, zahărul tos şi uleiul de măsline. Se toarnă peste făina cernută, se frământă până rezultă un luat potrivit de tare şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Brânza de vaci se omogenizează cu brânza telemea, pă­trunjelul tocat, două ouă şi un albuş. Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se unge cu crema de brânză şi se ru­lează.

Se taie bucăţi potrivit de mari, se aşază într-o tavă unsă şi presărată cu făină şi se lasă să crească zece minute. Se ung cu gălbenuş, se pre­sară mac şi se introduc în cuptorul încins unde se lasă 15-20 de minute sau până devin aurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.