Rulouri de curcan in sos de smantana
PrinteazaRulouri de curcan in sos de smantana din: piept de curcan, morcovi, bacon, galbenusuri, smantana, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 600 g piept de curcan
- 2 morcovi
- 150 g bacon (felii subtiri)
- 2 galbenusuri
- 500 g smantana nefermentata
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi tăiaţi-o în felii subţiri. Bateţi- le cu ciocanul de şniţele şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bastonaşe de circa 5cm lungime. Fierbeti bastonaşele de morcovi 5 minute la foc mic si lăsaţi-le să se scurgă de apă.
Puneţi pe fiecare felie de carne câte o feliuţă de bacon, apoi pe aceasta puneţi 2-3 bastonaşe de morcov semifiert. Rulaţi pieptul şi prindeţi-l cu scobitori. Puneţi rulourile astfel pregătite într-o tavă adâncă şi stropiti-le cu ulei. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mare 15 minute.
Intre timp, amestecaţi într-un castron gălbenuşurile cu smântână, usturoiul tocat cât mai mărunt şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat. Puneţi amestecul în tavă peste rulouri şi mai lăsaţi la cuptor la foc potrivit încă 30 de minute. Serviţi rulourile calde stropite cu sosul din tavă, şi presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, tocat mărunt.
Rulouri de curcan in sos de smantana
Pofta buna!
Foarte bune rulourile de curcan cu sos