Rulouri de merluciu cu sos de roşii

Printeaza

Rulouri de merluciu cu sos de roşii din: fileuri de merluciu, rosii, ulei de masline, masline verzi, pesmet, ceapa, vin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri de merluciu

  • 600 g fileuri subtiri de merluciu
  • 400 g cuburi de rosii, din conserva
  • 5 linguri ulei de masline
  • 12 masline verzi, fara samburi, tocate marunt
  • 50 g pesmet
  • 1 ceapa medie, taiata pestisori
  • 100 ml vin alb sec
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pudraţi fileurile cu sare şi piper, ungeţi-le cu 1 lingură de ulei şi bateţi-le uşor cu ciocanul pentru carne. Aveţi grijă să nu le rupeţi! Amestecaţi bine măslinele cu pesmetul, cu 2 linguri de roşii şi cu 1 lingură de ulei. Săraţi şi piperaţi. Ungeţi fileurile cu această compoziţie, având grijă să lăsaţi puţin spaţiu până la margini. Rulaţi fileurile.

Puneţi ceapa într-o tavă, turnaţi restul de ulei, adăugaţi rulourile de peşte. Turnaţi vinul. Coaceţi 10-12 min în cuptorul încins la 200 C (treapta 6). Săraţi şi piperaţi restul de roşii, presăraţi cimbrul, turnaţi peste peşte. Lăsaţi să se mai coacă încă 10-15 min. Serviţi rulourile calde, cu sosul din tavă.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc rulourile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.