Rulouri de miel cu maruntaie
Printeaza
O reteta de rulouri din carne de miel, maruntaie de miel, ceapa verde, marar, patrunjel, cartofi, morcov, ciuperci, piper si ulei.
- 1 kg carne de miel dezosată, măruntaiele unui miel (ficat, plămân, rinichi, inimă)
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 cartofi
- 1 morcov
- 5 ciuperci
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli măruntaiele, tai rinichii în jumătate cureţi, apoi le pui pe toate în apă clocotită cu sare şi le laşi până se albesc.
Treci apoi măruntaiele opărite prin maşina de tocat şi le căleşti împreună cu ceapa. Şi verdeaţa tăiate mărunt. La final potriveşti de sare şi piper. Porţionezi carnea dezosată ca pentru şniţele, apoi baţi fiecare felie cu ciocanul, o sărezi şi o piperezi.
Pui pe fiecare felie de carne câte o lingură din compoziţia călită, rulezi şi prinzi cu scobitori. Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi printre ele pui rondele de morcovi, cartofi tăiaţi cubuleţe.
Torni puţină apă caldă şi dai la cuptor pentru 30 de minute, până se frăgezeşte carnea. Adaugi ciupercile tăiate feliuţe şi dai la cuptor pentru încă 30 de minute.
Pofta buna!