Rulouri savuroase
PrinteazaRulouri savuroase din: unt, faina, lapte, drojdie, zahar, galbenus, sare, esenta de vanilie, mac.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g unt 85% grăsime
- 500 g făină
- 150 ml lapte
- 10 g drojdie proaspătă
- 70 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- puţină sare
- esenţă de vanilie
- coaja de la o lămâie
Pentru umplutură:
- 100 ml lapte
- 250 g mac
- 70 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Pui laptele călduţ peste drojdie şi amesteci pentru a se dizolva drojdia.
Pui untul peste făină şi îl încorporezi uşor, până ce aluatul devine nisipos.
Pui drojdia cu laptele, gălbenuşurile, zahărul, puţină sare, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.
Amesteci toate ingredientele până se formează un aluat omogen, apoi frămânţi 2-3 minute.
Acoperi aluatul cu o folie de plastic şi îl pui în frigider pentru 30 de minute.
După trecerea celor 30 de minute, scoţi aluatul din frigider şi îl tai în două părţi egale.
O parte o întinzi pentru a pune umplutura de mac, iar cealaltă parte de aluat o pui în frigider.
Pentru umplutura, pui laptele într-o cratiţă şi adaugi zahărul.
Laşi să fiarbă puţin, amestecând, până se topeşte zahărul. Iei vasul de pe foc şi adaugi macul, esenţa, coaja de lămâie rasă şi amesteci până devine o pastă groasă.
Laşi umplutura să se răcească. Pui jumătate din compoziţie pe foaia întinsă de aluat şi rulezi, iar cealaltă jumătate o pui peste aluatul păstrat în frigider, întins şi el în foaie, pe care o rulezi.
Tapetezi o tavă, pui cele 2 rulouri, le ungi cu gălbenuş, apoi dai tava la frigider 10 minute, ca să se usuce gălbenuşul pe ele. După cele 10 minute, ungi cu albuş bătut şi mai dai la frigider alte 10 minute.
După aceea scoţi tava din frigider, înţepi cu ajutorul unei scobitori fiecare rulou în parte, după care introduci tava cu rulouri în cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute.
După ce s-a copt, laşi să se răcească rulourile, apoi le poţi tăia felii.
Pofta buna!