Salam din prune uscate
PrinteazaO reteta de salam din prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si nuci.
- 1 kg prune uscate
- 200 g zahar
- 50 ml apa
- 200-300 g nuci
Mod de preparare:
Prajesti nucile timp de 10 minute in cuptor, apoi le dai prin macina de macinat nuca. Speli prunele in 2-3 ape caldute, le stergi bine intr-un servet de tifon, le scoti samburii si le dai prin masina de tocat.
Intr-un castron pui zahărul şi apa, le amesteci pe foc până când se dizolvă zahărul, adaugi prunele, amestecând în continuare la foc mic până obţii o pastă omogenă, consistentă, cu aspect lucios, iei castronul de pe foc şi în compoziţie adaugi nucile.
Pe o foaie de nailon presari zahăr pudră şi pui câte o lingură cu vârf din compoziţie şi întorci foaia de nailon peste ea.
Prinzi compoziţia cu ambele mâini şi o presezi pentru a obţine un rulou cu diametrul de 2-2 si 1/2 cm şi pentru a nu rămâne goluri. Aşezi ruloul pe un platou, fără nailon. Când toate rulourile sunt gata, le laşi 2-3 zile să se usuce, ca să capete o crustă la suprafaţă, apoi îl înveleşti pe fiecare în celofan şi îl păstrezi într-un loc uscat.
Rulourile cu gust natural de prune nu necesită nicio aromă. Cu cât păstrezi mai mult rulourile la uscat, cu atât se întăresc şi se pot tăia mai uşor.
Salam din prune uscate
Pofta buna!