Salata albaneza
PrinteazaO reteta delicioasa de salata albaneza din: ardei gras, rosii, marar, patrunjel, cartofi, stafide, smantana, ulei, ceapa, piper si sare.
- 2-3 ardei graşi
- 3 roşii
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 cartofi
- 2 linguriţe stafide
- 4 linguri smântână sau iaurt
- 2 linguri untdelemn
- 1-2 cepe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ardeii rondele şi ceapa feliuţe. Le pui într-o farfurie adâncă şi le freci cu sare, apoi le acoperi şi le laşi 15 minute.
Separat, pui într-un castron cartofii fierţi şi tăiaţi cubuleţe, roşiile tăiate felii subţiri, stafidele, ceapa stoarsă şi ardeii storşi, mărarul şi pătrunjelul, într-un pahar, pregăteşti un sos din untdelemn, jumătate linguriţă sare, puţin piper şi smântână, bătând mereu cu furculiţa.Torni sosul peste salata din castron, o întorci cu două furculiţe de două-trei ori şi o dai la rece.
Pofta buna!