Salata bavareza

Printeaza

O reteta simpla de salata bavareza din: varza alba, ceapa, costita, ulei, otet, seminte de chimen, sare, piper, rosii si salata verde.

Ingrediente:Salata bavareza

  • 1 kg varză albă
  • 100 g ceapă
  • 150 g costiţă (bacon)
  • 15 ml ulei
  • 20 ml oţet
  • seminţe de chimen
  • sare
  • piper
  • roşii
  • salată verde

Mod de preparare:

Varza spălată bine se taie julien şi se pune într-un vas cu apă sărată la fiert, timp de circa zece minute. Se scoate într-o sită şi se introduce sub jetul de apă rece câteva minute, după care se lasă să se scurgă bine.

Costiţa, tăiată feliuţe, se sotează până ce devine crocantă. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu varza, adăugându-se seminţele de chimen măcinate, piperul şi uleiul. Se aşează compoziţia bine omogenizată pe foi de salată verde şi se decorează cu felii de roşii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.