Salată bihoreana
PrinteazaO reteta de salata cu ton, orez, mazare, masline, castraveti acrii, lamaie, sare, piper si salata verde.
- 1 conservă ton (în ulei, în suc propriu sau în apă)
- 150 g orez
- 150 g mazăre din conservă
- 150 g măsline
- 150 g castraveţi acri
- 1 lămâie
- sare
- piper
- ulei
- 2-3 frunze de salată verde
Mod de preparare:
Fierbi orezul în 600 ml de apă cu o lingură de ulei şi un praf de sare. Scurgi tonul şi mazărea din conserve, scoţi sâmburii măslinelor şi le tai fideluţă sau inele.
Tai castraveţii cubuleţe şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeama în exces.
După ce a fiert orezul, îl amesteci cu castraveţii, mazărea şi măslinele. Adaugi ulei şi zeama de lămâie, potriveşti de sare şi piper si amesteci.
Aşezi salata pe un platou şi decorezi cu felii de lămâie.
Pofta buna!