Salată bihoreana

Printeaza

O reteta de salata cu ton, orez, mazare, masline, castraveti acrii, lamaie, sare, piper si salata verde.

Ingrediente : Salată bihoreana

  • 1 conservă ton (în ulei, în suc propriu sau în apă)
  • 150 g orez
  • 150 g mazăre din conservă
  • 150 g măsline
  • 150 g castraveţi acri
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2-3 frunze de salată verde

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul în 600 ml de apă cu o lingură de ulei şi un praf de sare. Scurgi tonul şi mazărea din conserve, scoţi sâmburii măslinelor şi le tai fideluţă sau inele.

Tai castraveţii cubuleţe şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeama în exces.

După ce a fiert orezul, îl amesteci cu castraveţii, mazărea şi măslinele. Adaugi ulei şi zeama de lămâie, potriveşti de sare şi piper si amesteci.

Aşezi salata pe un platou şi decorezi cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.