Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de brie cu nuci caramelizate si curmale din: branza brie, curmale, rucola, crutone, miez de nuca, zahar, ulei de nuci si otet balsamic.
- 600 g de brânză brie
- 85 g de curmale fără sâmburi, tăiate în bucăţele
- 20g de rucola
- 100 g de crutoane din comerţ, sfărâmate
pentru nucile caramelizate:
- 100 g miez de nucă, tăiat în jumătăţi
- 25 g de zahăr fin
pentru dressing:
- 6 linguri ulei de nuci
- 2 linguri de oţet balsamic
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz 5. Se amestecă nuca şi două linguri de apă, apoi se adaugă zahărul. Se răsfiră pe o tavă şi se dau la cuptor 6-8 minute, până ce prind o culoare auriu-maronie. Se scot din cuptor şi se lasă la răcorit.
Se curăţă cu atenţie brânza brie de coajă, care se aruncă. Se pune miezul într-un bol mediu. Se bate brânza, folosind o lingură sau un tel mic, până ce se deschide la culoare şi poate fi turnată cu lingura. Pentru dressing, se amestecă uleiul şi oţetul, apoi se asezonează.
Se amestecă nucile, curmalele şi rucola într-un bol mare, apoi se adaugă un pic de dressing. Se pune o lingură de brie bătută în mijlocul fiecărei farfurii şi se aranjează salata în jurul brânzei. Se presară crutoanele, se stropeşte cu dressing şi se serveşte.
Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale
Pofta buna!