Salata calda cu fasole verde
PrinteazaSalata calda cu fasole verde din: fasole verde, boabe de mazare, dovlecei, orez, usturoi, sparanghel, ceapa, parmezan, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.
- 100 g fasole verde
- 100 g boabe de mazare
- 2 dovlecei
- 200 g orez
- 5 catei de usturoi, zdrobiti si tocati fin
- 4-5 bucati de sparanghel
- 1 ceapa tocata
- 50 g parmezan ras
- supa de legume
- ulei pentru calit
- 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi cureţi sparanghelul, apoi îl tai în cubuleţe. Speli dovleceii, le scoţi capetele şi îi tai feliuţe rotunde. La fel procedezi şi cu fasolea verde, pe care o tai în sferturi. Speli mazărea şi o laşi la scurs. Incingi ulei şi pui legumele la călit împreună cu ceapa şi usturoiul, potriveşti de sare şi piper şi torni puţină apă fierbinte sau supă de legume.
Laşi puţin la fiert, să fie al dente. Acum te ocupi de orez: îl pui la călit în ulei încins, laşi 2 minute şi adaugi apă sau supă de legume caldă. Laşi la fiert. Dacă consideri că e cazul, mai poţi turna lichid, amestecând continuu. Laşi la scăzut. Când orezul s-a fiert şi a scăzut lichidul, adaugi parmezanul şi mai laşi câteva minute.
Opreşti focul şi laşi puţin orezul să respire. Torni orezul peste legumele fierte, potriveşti de sare şi piper, amesteci. Prepari o vinegretă din ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie, dupa gust. Torni peste legume. Daca vrei, porti presara si peste salata si menta tocata.
Salata calda cu fasole verde
Pofta buna!
mai arunca si tu ceva in salata asta, ca e prea verde, niste carnita 😀