Salata calda cu fasole verde

Printeaza

Salata calda cu fasole verde din: fasole verde, boabe de mazare, dovlecei, orez, usturoi, sparanghel, ceapa, parmezan, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata_calda_cu_fasole_verde

  • 100 g fasole verde
  • 100 g boabe de mazare
  • 2 dovlecei
  • 200 g orez
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti si tocati fin
  • 4-5 bucati de sparanghel
  • 1 ceapa tocata
  • 50 g parmezan ras
  • supa de legume
  • ulei pentru calit
  • 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi sparanghelul, apoi îl tai în cubuleţe. Speli dovleceii, le scoţi capetele şi îi tai feliuţe rotunde. La fel procedezi şi cu fasolea verde, pe care o tai în sferturi. Speli mazărea şi o laşi la scurs. Incingi ulei şi pui legumele la călit împreună cu cea­pa şi usturoiul, potriveşti de sare şi piper şi torni puţină apă fierbinte sau supă de legume.

Laşi puţin la fiert, să fie al dente. Acum te ocupi de orez: îl pui la călit în ulei încins, laşi 2 minute şi adaugi apă sau supă de legume caldă. Laşi la fiert. Dacă consi­deri că e cazul, mai poţi turna lichid, amestecând continuu. Laşi la scăzut. Când ore­zul s-a fiert şi a scăzut lichidul, adaugi par­mezanul şi mai laşi câteva minute.

Opreşti focul şi laşi puţin orezul să respire. Torni orezul peste legumele fierte, potri­veşti de sare şi piper, amesteci. Prepari o vinegretă din ulei de măsli­ne extravirgin şi zeamă de lămâie, dupa gust. Torni peste legume. Daca vrei, porti presara si peste salata si menta tocata.

Salata calda cu fasole verde

Salata_calda_cu_fasole_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. mai arunca si tu ceva in salata asta, ca e prea verde, niste carnita 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.