Salata calda de legume
PrinteazaSalata calda de legume din: sparanghel, ceapa verde, dovlecel, fasole verde, mazare, rucola, suc de lamaie, unt si sare.
- 6 fire sparanghel
- 4 fire ceapa verde
- 1 dovlecel
- 100 g fasole verde pastai congelata
- 100 g mazare congelata
- 100 g rucola
- sucul de la 1/2 lamaie
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se spală sparanghelul. Se taie fiecare firîn jumătate. Se pune la fiert apă cu sare, iar când dă în clocot se adaugă sparanghelul. Se opăreşte timp de 2 minute. Ceapa verde se spală şi se taie bucăţi mari. Dovlecelul se spală şi se taie rondele.
Untul se pune la încins într-o cratiţă şi in el se călesc legumele decongelate şi scurse de zeamă. Se presară sare şi piper. Se adaugă dovlecelul şi se amestecă. Se lasă lafoc mediuîncă 3-4minute. Când legumele sunt trase în unt, se adaugă sparanghelul şi se mai lasă 2 minute.
Se amestecă legumele cu rucola şi se stropeşte salata caldă cu suc de lămâie, după gust. Putem adăuga şi un strop de ulei de măsline.
Salata calda de legume
Pofta buna!
Din asta vreau sa incerc sa fac si eu