Somon la Cuptor cu Ierburi și Sos Cremos de Lămâie din: fileuri de somon, ulei de masline, ierburi aromatice, coaja de lamaie, sare, piper, smantana, suc de lamaie, unt, usturoi. Această rețetă de somon la cuptor cu ierburi și sos cremos de lămâie este simplă și plină de arome. Ingrediente: 4 fileuri de somon proaspete […]
Salată a la Capri, cu pesto de fistic
PrinteazaSalata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi, fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, parmezan, rosii si mozzarella.
Ingrediente:
- 1 legătură busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri fistic proaspăt, nesărat
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri supă clară de legume
- sare
- piper
- 1 lingură parmezan proaspăt ras
- 2-3 roşii
- 2 bile de mozzarella
Mod de preparare:
Frunzele de busuioc se desprind de pe tulpină. Se curăţă usturoiul si se taie mărunt.
Ambele se amestecă apoi cu fisticul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, supa clară de legume şi câte un praf de sare şi de piper.
pasează acest amestec, cu mixerul vertical. Se adaugă şi parmezanul ras.
spală roşiile şi se taie felii. Mozzarella se scurge de zer, ştergându-se eventual cu un şerveţel de bucătărie, şi se taie şi ea felii.
Feliile de roşii şi de brânză se repartizează alternativ pe farfurii, se sărează şi se piperează.
Deasupra se toarnă pesto-ul de fistic; se serveşte cu pâine ciabatta şi un vin roşu uşor.
Salată a la Capri, cu pesto de fistic
Pofta buna!
Gâscă la Grătar cu Sos de Merișoare
Gâscă la Grătar cu Sos de Merișoare din: piept de gasca, merisoare, miere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru sau busuioc. Ingrediente: 2 bucăți de piept de gâscă 200 g de merișoare proaspete sau congelate 2 linguri de miere 1 lingură de ulei de măsline 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper negru […]