Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă cu rizom comestibil, originară din Asia și utilizată de secole în medicina tradițională pentru numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta are o aromă distinctă și o senzație ușor picantă, datorată conținutului său de compuși bioactivi, cum ar fi gingerolul. Iată câteva dintre beneficiile […]
Salata cu capsune
PrinteazaSalata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune, iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 250 g salata creata
- 2 castraveti
- 150 g capsune foarte proaspete
- un paharel iaurt fara multa grasime
- 10-15 frunzulite de menta
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi bine salata, rupeţi-o cu mâna bucăţele şi puneţi-o într-un castron de salată.
Spălaţi castraveţii, tăiaţi-le capefele şi, înainte de a-i tăia felioare, curăţaţi-i parţial de coajă pe lungime, lăsând câteva fâşii de coajă. Puneţi-le peste salată.
Clătiţi rapid căpşunele sub un jet de apă rece, scurgeţi-le şi scoateţi-le codiţa; tăiaţi-le în patru şi puneţi-le şi pe ele peste celelalte ingrediente în castron.
Spălaţi frunzele de mentă, tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie şi, folosind o foarfecă, tăiaţi-le fâşiuţe. într-un castronel, bateţi bine iaurtul, sucul de lămâie, menta, puţină sare şi mai mult piper proaspăt măcinat.
Amestecaţi bine salata cu acest sos numai în clipa în care o serviţi.
Salata cu capsune
Pofta buna!
Mic dejun sanatos cu quinoa și fructe
quinoa, lapte, miere, extract de vanilie, banane, capsune, afine, rodii, nuci. Această rețetă de mic dejun quinoa este bogat în nutrienți esențiali și oferă o combinație echilibrată de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase. Quinoa este o sursă excelentă de proteine și fibre, iar fructele proaspete adaugă vitamine […]
Foarte buna salata cu capsune