Salata cu capsune
PrinteazaO reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune, iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper.
- 250 g salata creata
- 2 castraveti
- 150 g capsune foarte proaspete
- un paharel iaurt fara multa grasime
- 10-15 frunzulite de menta
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi bine salata, rupeţi-o cu mâna bucăţele şi puneţi-o într-un castron de salată. Spălaţi castraveţii, tăiaţi-le capefele şi, înainte de a-i tăia felioare, curăţaţi-i parţial de coajă pe lungime, lăsând câteva fâşii de coajă. Puneţi-le peste salată.
Clătiţi rapid căpşunele sub un jet de apă rece, scurgeţi-le şi scoateţi-le codiţa; tăiaţi-le în patru şi puneţi-le şi pe ele peste celelalte ingrediente în castron.
Spălaţi frunzele de mentă, tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie şi, folosind o foarfecă, tăiaţi-le fâşiuţe. într-un castronel, bateţi bine iaurtul, sucul de lămâie, menta, puţină sare şi mai mult piper proaspăt măcinat. Amestecaţi bine salata cu acest sos numai în clipa în care o serviţi.
Salata cu capsune
Pofta buna!
Foarte buna salata cu capsune