Salată de cartofi cu oua si iaurt
PrinteazaO reteta de salata de cartofi cu oua si iaurt din: cartofi, ridichi, oua, zeama de lamaie, iaurt, ulei, frunze de salata, ceapa si patrunjel. Ca salata să fie dietetică, renunţă Ia maioneză şi adaugă doar iaurtul!
- 1 kg cartofi
- 1 legatura de ridichi
- 3 oua
- zeama de lamaie
- 2 linguri cu iaurt
- 300 ml ulei
- 1 frunza de salata
- 2-3 fire de ceapa
- 3 fire de patrunjel
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu s^re, vreo 30 de minute, la-i de pe foc, strecoară apa şi lasă-i la răcit.Intre timp, pregăteşte maioneza din două gălbenuşuri fierte şi unul crud: pune un praf de sare şi apoi ulei, puţin câte puţin, şi amestecă. La sfârşit, adaugă zeama de lămâie.
Taie cartofii în cubuleţe, la fel ridichile (nu îndepărta coaja, care va da salatei un aspect aparte). Pune totul într-un bol şi încorporează maioneza, apoi pătrunjelul tocat mărunt.Adaugă iaurtul şi decorează cu o frunză de salată şi două fire de ceapă.
Salată de cartofi cu oua si iaurt
Pofta buna!