Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat
PrinteazaO reteta de salata de cartofi prajiti cu somon afumat din: cartofi, ulei din plante, castravete, somon afumat, seminte de susan, otet din vin alb, sare, piper si marar.
- 1,6 kg cartofi
- 120 ml ulei din plante
- 1 castrevete de sera
- 300 g somon afumat
- 4 lingurite seminte de susan
- 6 lingurite otet din vin alb
- sare
- piper negru macinat
- marar
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie cuburi de circa 1 cm mărime. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, şi se adaugă cuburile de cartofi, care se prăjesc. In timp ce se amestecă mereu până se fac auriu-maronii. Se reduce temperatura. se acoperă tigaia şi cartofii se călesc înăbuşit încă 10 minute.
Se spală între timp castravetele şi se taie în cuburi de circa I cm mărime. Somonul se taie în fâşii înguste. Seminţele de susan se adaugă la cartofi şi se prăjesc împreună câteva minute.
Cartofii şi seminţele de susan se pun într-un castron şi se amestecă cu oţetul. Compoziţia se condimentează cu sare şi cu piper. La urmă se adaugă şi cuburile de castraveţi, fâşiile de somon cât şi mărarul, iar salata se serveşte călduţă.
Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat
Pofta buna!