Salata de castraveti cu sos de rosii
PrinteazaO reteta de salata de castraveti cu sos de rosii din: castraveciori, usturoi, ulei de masline, rosii si menta.
- 8 castraveciori
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 rosii mari
- cateva frunze verzi de menta sau de busuioc
Mod de preparare:
Spălaţi bine castraveciorii şi tăiaţi-i în cubuleţe. (Puteţi să-i curăţaţi parţial de coajă.) Pisaţi usturoiul cât mai mărunt şi frecaţi-l cu uleiul pus treptat, până când obţineţi o pastă omogenă.
Treceţi roşiile printr-o sită sau maşină specială de tocat legume. Turnaţi piureul obţinut peste pasta de usturoi, amestecaţi şi apoi turnati amestecul peste castraveciori. Amestecaţi şi ornaţi cu verdeaţă înainte de servire.
Salata de castraveti cu sos de rosii
Pofta buna!