Salată cocktail
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cocktail cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel.
- 200 g ciuperci
- 100 g hrişcă
- 50 g orez
- doi ardei capia
- o ceapă
- căţei de usturoi
- 100 g măsline feliate
- 200 g roşii cherry roşii
- 75 ml ulei de măsline
- 45 ml oţet balsamic
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Hrişcă se pune la înmuiat cu o oră înainte, se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge şi se pune într-un castron. Orezul se fierbe, se clăteşte cu apă rece, se scurge şi se pune peste hrişcă.
Ciupercile se spală, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin ulei de măsline. Ardeii capia se curăţă de seminţe şi de vinişoare, se spală, se taie julien, apoi cubuleţe.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun peste orez. Roşiile se spală, se taie bucăţele şi se pun peste ingredientele din castron.
Se toarnă uleiul de măsline, oţetul balsamic şi se condimentează. Se presară pătrunjel tocat, măslinele feliate şi se amestecă totul.
Salată cocktail
Pofta buna!