Salată de creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de creveti din: creveti, lamaie, usturoi, ghimbir, cuisoare, ardei iute, chimen, boabe de mustar, otet alb, ulei de arahide, sare, castraveti, salata aisberg si lamaie.

Ingrediente:Salată de creveţi

  • 16 creveţi mari
  • 1 lămâie (zeama)
  • 5 căţei de usturoi
  • 1   bucăţică de ghimbir
  • 5 cuişoare
  • 5   ardei iuţi roşii uscaţi
  • 1/2 lingură chimen
  • 1/2 lingură boabe de muştar
  • 2   linguri curcuma (pulbere)
  • 3   linguri oţet alb
  • 6   linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • sare

pentru decor:

  • 2 castraveţi
  • 1 salată aisberg
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Indepărtează capetele creveţilor şi învelişul chitinos, lă­sând coada intactă. Crestează-i pe lung şi elimină fila­mentul negru din interior. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie şi sărează-i.Amestecă oţetul, chimenul, boabele de muştar, ardeii iuţi tocaţi, cuişoarele, curcuma, usturoiul, ghimbirul cură­ţat de coajă şi ras şi 1/2 linguriţă de sare.

Pune creveţii într-o cratiţă cu ulei încins bine. Prăjeşte-i circa 5 minute la foc iute, apoi adaugă amestecul pregătit mai înainte. Acoperă cu un capac şi lasă-i să fiarbă la foc mic circa 10 minute.

Curăţă castraveţii de coajă şi de partea cu seminţe şi taie-i cubuleţe. Spală salata, tai-o fâşii, amestec-o cu cas­traveţii şi pune-o pe farfurii. Aşază deasupra creveţii cu o cantitate mică din sosul format în cratiţă şi amestecă bine toate ingredientele. Serveşte salata decorată, după gust, cu sferturi de lămâie.

Salată de creveţi

Salată de creveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.