Salată cu brânză Roquefort
PrinteazaO reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio, scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare.
- 100 g branza Roquefort
- 1 radicchio
- 1 scarola (salata cu frunze crete si miez aproape alb)
- 1 fenicl
- 1 tulpina de telina
- 1 lingura de fistic
- 1 lingura de miez de nuca
- 1 lingura de mustar dulce
- 1 lingura de otet de mere
- 2 linguri de Porto
- sucul de la 1.2 portocala
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi radicchio, scarola, feniculul şi ţelina. Feliaţi subţire feniculul şi tăiaţi salata fideluţă. Treceţi toate verdeţurile, cu excepţia ţelinei, pe un platou încăpător.
Fărâmaţi brânza Roquefort, tăiaţi mare fisticul şi miezul de nucă şi adăugaţi-le la salate. Frecaţi bine muştarul cu oţetul, vinul de Porto, sucul de portocală, uleiul extravirgin de măsline şi un praf de sare.
Stropiţi salata cu sos şi amestecaţi bine totul. Ornaţi cu tulpina de ţelină tăiată julien şi serviţi.
Salată cu brânză Roquefort
Pofta buna!