Salata cu carne de vita si valeriana
PrinteazaSalata cu carne de vita si valeriana din: carne de vita, amidon, valeriana, ardei gras, seminte de pin, frunze de rucola, crutoane, ulei, ghimbir, usturoi, sos de soia, apa, zahar brun.
- 500 g carne de vita
- 2 linguri cu amidon
- 300 g valeriana
- 1 ardei gras rosu
- seminte de pin
- frunze de rucola
- crutoane
- ulei
pentru sos:
- 2 linguri cu ulei
- 1/2 lingurita cu ghimbir ras
- 1 lingurita cu usturoi zdrobit
- 100 ml sos de soia
- 100 ml apa
- 2-3 lingurite cu zahar brun
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-un wok. Adaugă ghimbirul ras şi usturoiul şi toarnă sosul de soia şi apa înainte ca usturoiul să se caramelizeze.
Pune zahărul, amestecă până ce se dizolvă şi lasă pe foc 2-3 minute. Dă sosul deoparte.
Taie carnea de vită în fâşii foarte subţiri şi presară amidonul. Amestecă foarte bine şi lasă vreo zece minute. încinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte rapid carnea.
După un minut, adaugă ardeiul feliat. Pune amestecul de carne, ardei şi sos pe pat de valeriană şi rucola, apoi presară câteva crutoane şi seminţe de pin.
Salata cu carne de vita si valeriana
Pofta buna!