Salata cu creveti si oua de prepelita
PrinteazaSalata cu creveti si oua de prepelita din: salată creaţă (roşie şi verde), salate variate sau de rucola, fasole verde, creveţi fierţi decorticaţi, ouă de prepeliţă, roşii cherry, foie gras, ulei de arahide, oţet de Xeres, hasmaţuchi, ceapă de tuns, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g de salată creaţă, roşie şi verde
- 150 g de salate variate sau de rucola
- 150 g de fasole verde
- 150 g de creveţi fierţi decorticaţi
- 6 ouă de prepeliţă
- 6 roşii cherry
- 150 g de foie gras
- 3 linguri de ulei de arahide
- 2 linguri de oţet de Xeres
- câteva fire de hasmaţuchi şi de ceapă de tuns
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea verde, fierbeţi-o timp de 8 minute în apă clocotită, cu sare. Apoi scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se răcească.
Fierbeţi ouăle de prepeliţă 5 minute tot în apă clocotită, lăsaţi-le să se răcească, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în jumătăţi.
Spălaţi roşiile şi tăiaţi le în patru. Curăţaţi salatele, zvântaţi-le şi tăiaţi frunzele în bucăţi. Puneţi-Ie într-o salatieră. Preparaţi vinegreta într-un castron, omogenizând uleiul şi oţetul, cu sarea şi piperul.
Asezonaţi salatele cu jumătate din vinegretă, amestecaţi şi aşezaţi-le pe un platou întins. Deasupra, puneţi fasolea verde şi ouăle de prepeliţă.
Acoperiţi cu restul de vinegretă, adăugaţi creveţii şi ficatul, tăiat în felii subţiri. Presăraţi hasmaţuchi şi ceapă de tuns. Serviţi imediat.
Salata cu creveti si oua de prepelita
Pofta buna!