Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac

Printeaza

Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac din: bulgur, ienibahar, chimion, curmale, naut, fulgi de migdale, frunze de spanac, mandarine, zeama de lamaie, otet de sherry si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Salata_cu_mandarine_naut_si_frunze_de_spanac

  • 140 g bulgur
  • cate 1 lingurita de ienibahar si chimion macinate
  • 6 curmale, fara samburi, tocate
  • 400 g naut din conserva, scurs
  • 2 linguri fulgi de migdale, prajiti
  • 100 g frunze de spanac tanar
  • 2 mandarine, decojite si feliate

pentru dressing:

  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri otet de Sherry sau de vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline extravirign

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol bulgurul cu mirodeniile, asezonează-l cu sare şi toarnă peste el 140ml de apă clocotită. Acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l deoparte timp de 10 minute. Apoi, amestecă rapid cu o furculiţă şi adaugă curmalele, pătrunjelul, năutul şi aproape toţi fulgii de migdale.

Pune ingredientele pentru dressing într-un borcan şi asezonează-le. închide borcanul cu un capac, agită-l bine şi toarnă sosul obţinut peste salată. Chiar înainte de servire, adaugă frunzele de spanac, feliile de clementine şi fulgii de migdale rămaşi.

Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac

Salata_cu_mandarine_naut_si_frunze_de_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.