Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac
PrinteazaSalata cu mandarine, naut si frunze de spanac din: bulgur, ienibahar, chimion, curmale, naut, fulgi de migdale, frunze de spanac, mandarine, zeama de lamaie, otet de sherry si ulei de masline extravirgin.
- 140 g bulgur
- cate 1 lingurita de ienibahar si chimion macinate
- 6 curmale, fara samburi, tocate
- 400 g naut din conserva, scurs
- 2 linguri fulgi de migdale, prajiti
- 100 g frunze de spanac tanar
- 2 mandarine, decojite si feliate
pentru dressing:
- zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri otet de Sherry sau de vin rosu
- 2 linguri ulei de masline extravirign
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol bulgurul cu mirodeniile, asezonează-l cu sare şi toarnă peste el 140ml de apă clocotită. Acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l deoparte timp de 10 minute. Apoi, amestecă rapid cu o furculiţă şi adaugă curmalele, pătrunjelul, năutul şi aproape toţi fulgii de migdale.
Pune ingredientele pentru dressing într-un borcan şi asezonează-le. închide borcanul cu un capac, agită-l bine şi toarnă sosul obţinut peste salată. Chiar înainte de servire, adaugă frunzele de spanac, feliile de clementine şi fulgii de migdale rămaşi.
Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac
Pofta buna!