Salata cu naut si banane

Printeaza

Salata cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie.

Ingrediente:Salata_cu_naut_si_banane

  • 2 cutii cu natu prefiert (600 g)
  • 3-4 banane
  • 1/2 dovleac placintar
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 rosii cherry
  • sare
  • 1/2 lingurita cu turmeric sau curry
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul, taie-l în cubuleţe şi pune-l la călit într-o lingură cu ulei. Curăţă bananele, taie-le în rondele şi prăjeşte-le separat, în restul de ulei încins.

Toacă mărunt roşiile şi ceapa. Prepară un sos de usturoi: zdrobeşte usturoiul, adaugă câteva picături de zeamă de lămâie şi de ulei, freacă, apoi toarnă o ceaşcă de apă.

Amestecă, pune un praf de sare şi curry şi amestecă din nou. Pune năutul, dovleacul şi bananele într-un bol, amestecă, toarnă sosul şi amestecă iar.

Pune deasupra roşiile şi ceapa şi lasă totul câteva minute înainte de a servi.

Salata cu naut si banane

Salata_cu_naut_si_banane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.