Salata cu naut si banane
PrinteazaSalata cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie.
- 2 cutii cu natu prefiert (600 g)
- 3-4 banane
- 1/2 dovleac placintar
- 3-4 fire de ceapa verde
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri cu ulei de masline
- 3-4 rosii cherry
- sare
- 1/2 lingurita cu turmeric sau curry
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul, taie-l în cubuleţe şi pune-l la călit într-o lingură cu ulei. Curăţă bananele, taie-le în rondele şi prăjeşte-le separat, în restul de ulei încins.
Toacă mărunt roşiile şi ceapa. Prepară un sos de usturoi: zdrobeşte usturoiul, adaugă câteva picături de zeamă de lămâie şi de ulei, freacă, apoi toarnă o ceaşcă de apă.
Amestecă, pune un praf de sare şi curry şi amestecă din nou. Pune năutul, dovleacul şi bananele într-un bol, amestecă, toarnă sosul şi amestecă iar.
Pune deasupra roşiile şi ceapa şi lasă totul câteva minute înainte de a servi.
Salata cu naut si banane
Pofta buna!