Salata cu orez si struguri
PrinteazaSalata cu orez si struguri din: orez, mere, banane, boabe de struguri, ananas, suc de lamaie, alune, nuca de cocos, ulei, otet de mere, mustar, piper cayenne, sare, piper macinat.
- 300 g orez
- 300 g mere
- 4 banane
- 250 g boabe de struguri albi
- 100 g ananas
- 100 ml suc de lamaie
- 100 g alune macinate (sau nuci)
- 30 g nuca de cocos rasa
pentru sos:
- 100 ml ulei
- 30 ml otet de mere
- 60 ml suc de lamaie
- 15 g mustar
- piper cayenne
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Orezul se fierbe şi când bobul s-a înmuiat se scurge de apă şi se lasă să se răcească. Bananele se curăţă, se taie rondele şi se stropesc cu suc de lămâie. Mărul se taie în două, se scoate caseta cu sâmburi şi se taie felii subţiri.
Intr-un castron pentru salată se pun orezul fiert, bananele, feliile de măr, ananasul tăiat cubuleţe, boabele de struguri şi alunele măcinate. într-un cas- tronaş se amestecă bine oţetul cu sucul de lămâie şi muştarul.
Se condimentează cu piper cayene, sare, piper măcinat, apoi se adaugă uleiul. Sosul se toarnă peste salata creolă şi se amestecă toate ingredientele. Suprafaţa salatei se presară cu nucă de cocos rasă şi se serveşte imediat.
Pofta buna!