Salata cu ou si cartofi
PrinteazaSalata cu ou si cartofi din: cartofi, oua, fasole verde, costita afumata, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet, mustar de dijon, capere, crutoane.
- 750 g cartofi
- 3 oua
- 200 g fasole verde, curatata
- 6 felii de costita afumata sau bacon
- 100 g masline negre cu sau fara samburi, dupa rpeferinte
- 100 g frunze de spanac tanar
pentru dressing:
- 1 catel de usturoi pisat
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet de vin alb sau rosu
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 2 lingurite de capere, scurse, 2 fileuri de ansoa tocate fin (optional)
- 1 mana de crutoane, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe o oală cu apă cu sare, apoi pune cartofii şi fierbe-i 20 de minute. După 8 minute, adaugă ouăle, având grijă să se scufunde cu totul în apă. După 4 minute, adaugă fasolea verde. După ce a expirat timpul, scurge totul laolaltă într-o strecurătoare, apoi răceşte sub jet de apă rece.
In timp ce totul fierbe, încinge cuptorul la nivelul maxim. Prăjeşte kaizerul cam 8 minute, la jumătatea timpului întoarce-l pe partea cealaltă, până ce devine crocant şi aurie. Toacă în bucăţi cât o înghiţitură. Mixează toate ingredientele pentru dressing, cu nişte sare şi piper, într-o casoletă etanşă.
Cojeşte ouăle şi taie cartofii în jumătăţi. Pune straturi de cartofi, fasole, măsline, spanac şi kaizer, în această ordine, într-o casoletă mare cu capac, apoi înfige ouăle de jur împrejur. Păstrează amestecul la frigider.
Chiar înainte de a mânca, scoate ouăle şi taie-le în jumătăţi. Agită sau mixează din nou dressingul, apoi toarnă-l aproape tot peste salată. împrăştie ouăle şi crutoanele deasupra, stropeşte cu restul de dressing.
Salata cu ou si cartofi
Pofta buna!