Salata cu oua de prepelita si rucola
PrinteazaSalata cu oua de prepelita si rucola din: sparanghel, fenicul, ulei de masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale, rucola, capere, sunca de parma, patrunjel, ciabatta.
- 2 legaturi de sparanghel, cu partea lemnoasa inlaturata
- 3 capatani mici de fenicul, taiate in felii subtiri
- ulei de masline
- 2 linguri otet de xeres
- 1 lingura mustar de dijon
- 12 oua de prepelita, fierte, curatate de coaja si taiate in jumatati
- 100 g de migdale, tocate mare
- 2 maini de rucola
- 8 capere
- 8 felii sunca de parma
- 1 mana de patrunjel, tocata mare
- 1 ciabatta taiata in felii, care se prajesc, pentru servit
Mod de preparare:
Amestecă sparanghelul şi feniculul cu două linguri de ulei, sare şi piper. încinge tigaia-grill şi prăjeşte legumele pe ambele părţi până când devin moi. Bate trei linguri ulei de măsline cu oţetul de xeres şi muştarul.
Imparte în farfurii sparanghelul şi feniculul, pune deasupra ouă de prepeliţă, migdale, rucola şi capere. Apoi aşază feliile de şuncă, presară pătrunjel şi stropeşte cu dressing. Serveşte cu ciabatta prăjită.
Salata cu oua de prepelita si rucola
Pofta buna!