Salată cu sos picant
PrinteazaSalată cu sos picant
- 1 salată mare
- 250 g brânză telemea
- 150 g salam
- 1 castravete
- 2 roşii
- 4 linguri ulei
- 3 linguri oţet
- 1 linguriţă muştar
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 1 legătură mărar tocat
- sare
- piper (după gust)
Mod de preparare:
Cureţi şi speli salata şi o laşi la scurs. Tai cubuleţe brânza şi salamul, iar castravetele şi roşiile le tai felii şi le pui într-un castron.
Prepari un sos picant din ulei, oţet, muştar, ceapă tăiată foarte fin, pătrunjel, mărar, sare şi piper.
Torni acest sos peste legumele din castron, le amesteci şi le laşi 10 minute la temperatura camerei.
Apoi o pui la frigider. E delicioasă rece!
Poftă bună!