Salata cu spanac, porumb si migdale
PrinteazaSalata cu spanac, porumb si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline, mazare, porumb, boabe de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si piper.
- 2 lamai
- 2 legaturi spanac proaspat
- 4 linguri ulei masline
- 200g mazare
- 200g porumb (din conserva)
- 100g boabe de fasole rosie (din conserva)
- 10g migdale prajite
- frunze de menta
- sare, piper
Mod de preparare:
Spalam si curatam frunzele de spanac. Punem mazarea la fiert timp de 15 minute. Scurgem bine spanacul de apa si asamblam salata: impartim spanacul in 5 boluri mai mari, din care sa poata manca 2 persoane.
Deasupra stoarcem o lamaie, turnam doua linguri de ulei, presaram sare si piper si adaugam boabele de mazare fierte, scurse si ele de apa.
Deasupra presaram migdalele, intregi sau taiate feliute, boabele de fasole rosie si cele de porumb. La final, asezonam din nou sare si piper dupa gust, suc de lamaie si ulei de masline.
Putem orna si cu cateva frunze de menta, menite sa ofere retetei un gust si mai racoritor.
Salata cu spanac, porumb si migdale
Pofta buna!