Salata de anghinare, rucola si parmezan
PrinteazaSalata de anghinare, rucola si parmezan din: anghinare, lamaie, ulei de masline, sare, piper, rucola, parmezan.
- 1-2 anghinare
- lamaie
- ulei de masline,
- sare, piper, dupa gust
- 1 mana rucola
- parmezan ras
Mod de preparare:
Indepartati frunzele exterioare ale capatanilor de anghinare, pana cand ajungeti la cele moi si galbene. Cu un cutit ascutit, taiati varful si baza fiecarei capatani, astfel incat sa va ramana partea frageda.
Taiati transversal fiecare capatana la jumatate si apoi scoateti din centru, cu o lingurita, miezul pufos al florii de anghinare. Frecati fiecare capatana cu putina lamaie, ca sa opriti procesul de decolorare.
Dupa aceea, taiati-le foarte marunt, apoi stoarceti peste ele din abundenta suc de lamaie, turnati putin ulei de masline, asezonati cu sare si piper, dupa gust si presarati 1 mana de frunze de rucola. Amestecati totul intr-un castron si radeti deasupra parmezan. Serviti imediat.
Salata de anghinare, rucola si parmezan
Pofta buna!