Salata de bulgur cu verdeata
PrinteazaSalata de bulgur cu verdeata din: ulei de masline, usturoi, bulgur, supa de legume, fasole verde, sare, suc de lamaie, menta, patrunjel si marar.
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 200 g bulgur
- 600 ml supa de legume
- 150 g fasole verde
- sare
dressing:
- 4 linguri ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- 1 legatura verdeata asortata (menta, patrunjel, marar)
Mod de preparare:
Se incinge 1 lingura ulei si se calesc 2/3 din cantitatea de usturoi (tocat) si bulgurul, amestecand continuu. Se prăjeşte 2 min. Se sărează şi se toarnă supa; se tasă să fiarbă sub capac, la foc moale, timp de cca 5 min. 2 Apoi se adaugă mazărea uşor decongelată şi fasolea verde curăţată şi tăiată bucăţele.
Se mai călesc 5 min. între timp, se pisează restul de usturoi cu ulei, suc de lămâie şi verdeaţă tocată. Se ia bulgurul de pe plită şi se lasă să stea sub capac până se înmoaie bine. Se adaugă dressingul şi se repartizează pe farfurii.
Salata de bulgur cu verdeata
Pofta buna!
Nici macar nu stiu ce gust are bulgurul, dar o sa caut sa vad ei eu. Salata arata foarte bine