Salata de cartofi cu bacon
PrinteazaSalata de cartofi cu bacon din: cartofi rosii, bacon, ceapa, ulei de masline, rozmarin, oregano, patrunel, marar, usturoi, otet balsamic, sare, piper.
- 1,5 kg cartofi rosii
- 200 g bacon
- 1 ceapa uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rozmarin si oregano
- 1 lingurita patrunjel si marar
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura otet balsamic
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Speli cartofii sub jet de apă i-rece, folosind un burete şi îi fierbi, cu tot cu coajă, în apă cu puţină sare, circa 20 de minute, când furculiţa intră uşor în ei. După ce se răcoresc, îi cureţi de coajă şi îi tai felii groase sau cuburi mari.
Separat, tai baconul bucăţele, îl rumeneşti uşorîntr-o tigaie neaderentă. Când începe să lase grăsime, adaugi ceapa tăiată felii subţiri şi continui sotarea până se înmoaie. Scoţi baconul şi ceapa deoparte.
Intr-un castron încăpător, amesteci cartofii, baconul, ceapa şi usturoiul zdrobit. Separat, amesteci într-un bol, uleiul, ierburile aromate, ofetul balsamic, sare şi piper, după gust. Asezonezi ingredientele din castron cu sosul obţinut.
Amesteci uşor să nu se sfărâme cartofii. Transferi salata pe un platou şi serveşti imediat.
Salata de cartofi cu bacon
Pofta buna!
E draguta sa vezi ca cartofii sunt precum paine in bucataria universala, nu toti ii vor dar toti ii mananca cu pofta si dragoste atunci cand e pofta sau foame…