Salata de cartofi cu castravete
PrinteazaSalata de cartofi cu castravete din: cartofi, otet, ulei, sare, piper, ceapa, castravete.
- 1 kg cartofi de salată
- 80 ml oţet
- 80 ml ulei
- sare
- piper
- 250 ml supă de carne fierbinte
- 3 cepe mici
- 1 castravete mic
Mod de preparare:
Cartofii se cojesc, se spală şi se fierb, apoi se scurg de apă şi se răcesc parţial. Se taie felii.
Oţetul se amestecă cu uleiul şi se asezonează cu sare şi cu piper, după care se toarnă peste cartofi, la fel ca şi supa fierbinte de carne. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se adaugă şi ea peste cartofi.
Castravetele se curăţă, se spală şi se taie în două pe lungime. Se îndepărtează sâmburii cu ajutorul unei linguri şi se taie felii subţiri. Toate ingredientele se amestecă cu grijă.
Salata se păstrează acoperită minim 2 ore la temperatura camerei, pentru a se întrepătrunde aromele.
Salata de cartofi cu castravete
Pofta buna!
Foarte buna salata de cartofi