Salată de cartofi cu fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de salata din: cartofi, ridichi, fenicul, masline, oua, ardei capia, ceapa verde, ulei, otet, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de in, marar, sare, piper.

Ingrediente:Salată de cartofi cu fenicul

  • 4 cartofi
  • o legătură de ridichi
  • un fenicul
  • 100 g măsline feliate
  • 3 ouă
  • doi ardei capia
  • o legătură ceapă verde
  • 100 ml ulei
  • 50 ml oţet
  • seminţe de dovleac
  • seminţe de susan
  • seminţe de in
  • mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se clătesc cu apă rece, se taie cuburi sau felii mai groase şi se pun într-un bol mai mare.

Se adau­gă ardeii capia spălaţi şi tăiaţi cubuleţe, ridichile curăţate, spălate şi tăiate felii, măslinele feliate şi ceapa verde tăiată rondele subţiri.

Se presară feniculul spălat şi tăiat mărunt, o lingură de seminţe de dovleac, o lingură de seminţe de susan şi o lingură de seminţe de in, prăjite uşor într-o tigaie fără ulei.

Se presară mărar, sare şi piper după gust, se adaugă ouăle fierte, curăţate de coajă şi tăiate rondele subţiri. Se toarnă uleiul de floarea- soarelui şi oţetul, se amestecă şi se serveşte imediat sau se lasă să se răcească complet.

Salată de cartofi cu fenicul

Salată de cartofi cu fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.