Salata de cartofi cu sunca
PrinteazaSalata de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa, castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei.
- 1/2 cartofi
- 200 g sunca
- 1 morcov
- 1 sfecla rosie
- 1 ceapa
- 3 castraveti
- 2 galbenusuri
- 1/2 lamai
- sare
- verdeata tocata
- masline
- 1 cana ulei
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovul îi speli şi îi pui la fiert în apă caldă cu sare. Când sunt gata, îi scoţi, îi cureţi şi îi tai felii subţiri cât sunt calzi. Stropeşti cartofii şi morcovul cu ulei. Din 2 gălbenuşuri crude, o lingură de muştar, zeama de la jumătate de lămâie şi o cană mare de ulei faci o maioneză groasă, pe care o laşi deoparte.
Sfecla, fiartă separat, o cureţi şi o tai ca şi pe restul legumelor, apoi o pui în salatieră, după ce s-a răcit. Adaugi ceapa tocată mărunt, odată cu castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri. Amesteci bine legumele, le sărezi după gust şi adaugi peste ele şunca tăiată mărunt.
Legi amestecul cu maioneză, îl pui în salatieră, ornezi totul cu jumătăţi de măsline şi laşi salata la rece două ore, înainte de a fi servită.
Salata de cartofi cu sunca
Pofta buna!
Imi place salata de cartofi